Συνάντηση της Διοίκησης της ΕΕΤΕΜ με την Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς

Συνάντηση με τη Βουλευτή Αχαΐας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, κα Σία Αναγνωστοπούλου στη Βουλή, πραγματοποίησαν χθες, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της ΚΔΕ, κ.κ. Δημόπουλος Δημήτριος και Σινογεώργος Κωνσταντίνος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην απρόσκοπτη άσκηση του επαγγέλματος από τους Μηχανικούς ΤΕΙ, συνεπεία, τόσο των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων για τις ειδικότητές τους, όσο και της απροθυμίας της Πολιτείας να προχωρήσει στη νομοργάνωση του Φορέα τους. Επίσης, παρουσιάστηκαν και οι προτάσεις της ΕΕΤΕΜ, προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία δεκαετιών για τα μέλη της, καθώς, ενόψει της επικείμενης κατάθεσης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με το οποίο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και οι πτυχιούχοι τους αναμένεται να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα με τους Πτυχιούχους του Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι ώριμες οι συνθήκες για την επίλυση των εκκρεμοτήτων που αφορούν τους πτυχιούχους των ΤΕΙ και, ειδικότερα, των Μηχανικών ΤΕΙ.

Η κα Βουλευτής τόνισε ότι γνωρίζει εδώ και αρκετό καιρό και σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Μηχανικών ΤΕΙ και η ΕΕΤΕΜ, λόγω και της θητείας της στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ αναγνώρισε ότι η υιοθέτηση των προτάσεων της Ένωσης είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την οριστική επίλυσή τους .