Συναντήσεις της Διοίκησης της ΕΕΤΕΜ με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και τον Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Συναντήσεις με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, αλλά και τον Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ.κ. Κατρίνη Μιχαήλ και Σπυρόπουλο Ανδρέα, αντίστοιχα, είχαν μέλη της Διοίκησης της ΕΕΤΕΜ.

Η συνάντηση με τον κ. Κατρίνη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2/2/2024 στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με τη συμμετοχή του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και του Γραμματέα Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της ΚΔΕ, κ.κ. Δ.Δημόπουλου, Γ. Ζαφείρη και Κ. Σινογεώργου, αντίστοιχα.

Στη συνάντηση με τον κ. Σπυρόπουλο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/2/2024, στα γραφεία του Κινήματος στη Χαρ.Τρικούπη, παρουσία και του Γραμματέα του Τομέα Επιστημόνων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Ι. Ράπτη, συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΚΔΕ, κ. Δ.Δημόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος, κ. Κ. Πετρίδης, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γ.Ζαφείρης, ο αναπλ. Γενικός Γραμματέας, κ.Ναπ.Τριανταφυλλόπουλος, ο Γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων, κ. Κ.Σινογεώργος, καθώς και το μέλος της ΚΔΕ, κ. Μ.Πολιτάκης.

Κοινό σημείο και των δύο συναντήσεων το άριστο κλίμα, καθώς τέθηκαν επί τάπητος, τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μηχανικοί ΤΕΙ, και, ειδικότερα, η πολύχρονη ανοικτή πληγή των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των Ανώτατων ΤΕΙ , με έμφαση στους πτυχιούχους των 14 ειδικοτήτων των σχολών μηχανικών των πρώην κρατικών ΤΕΙ ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά και της νομοργάνωσης του φορέα τους, όσο και οι προτάσεις της Ένωσης για επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.

Οι συναντήσεις της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΕΤΕΜ με εκπροσώπους όλων των κομμάτων, με στόχο την ενημέρωσή τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μηχανικοί ΤΕΙ, αναμένεται να συνεχιστούν, στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος δράσης, αλλά και της σχετικής απόφασης της ΚΔΕ.