Συνάντηση της Διοίκησης της ΕΕΤΕΜ, με τον Βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Στέφανο Παραστατίδη

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΕΤΕΜ με Βουλευτές όλων των κομμάτων, με στόχο την ενημέρωσή τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μηχανικοί ΤΕΙ, στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος δράσης, αλλά και της σχετικής απόφασης της ΚΔΕ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εισηγητή στο ν/σ του Υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και Βουλευτή Κιλκίς, κ. Στέφανο Παραστατίδη, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της ΚΔΕ, κ.κ. Δ.Δημόπουλος και Κ. Σινογεώργος, αντίστοιχα, συνοδευόμενοι από τη Νομική Σύμβουλο της ΕΕΤΕΜ.

Κατά τη συνάντηση, αναλύθηκε, τόσο το ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών ΤΕΙ, όσο και αυτό της νομοργάνωσης της ΕΕΤΕΜ, με παρουσίαση των σχετικών προτάσεων της Ένωσης.

Επίσης, από πλευράς ΕΕΤΕΜ, επισημάνθηκε ότι, πριν το Υπουργείο Παιδείας προχωρήσει σε μια νέα «μεταρρύθμιση» στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, θα πρέπει, επιτέλους, να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων, που, εδώ και δεκαετίες, ταλαιπωρεί χιλιάδες πτυχιούχους ΤΕΙ και τις οικογένειές τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ