Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Μηχανικών Τ.Ε. ΔΕΗ στην ημερίδα του Ε.Κ. Πτολεμαϊδας και της ΔΕΗ

Το παρόν έδωσαν στην ημερίδα του Ε.Κ. Πτολεμαϊδας και της ΔΕΗ με θέμα το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΔΕΗ και η τοπική κοινωνία στελέχη του Συλλόγου Μηχανικών Τ.Ε. ΔΕΗ με επικεφαλής τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων του Κ.Δ.Σ. του Συλλόγου σ. Καψάλη Βασίλη, τον Πρόεδρο του Τοπικού Τμήματος του Συλλόγου σ. Ζαφείρη Γιώργο και το μέλος μας σ. Χονδροκώστα Αλέξανδρο.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΗ και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ με τα Συνδικαλιστικά στελέχη της περιοχής η αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν γενικότερα τη ΔΕΗ αλλά και ειδικότερα την περιοχή μας και τους εργαζόμενους στο Λιγνιτικό Κέντρο Κοζάνης – Πτολεμαϊδας.

Γενικότερα τέθηκε ξανά το θέμα που έχει σχέση με την επιθυμία – δέσμευση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ που έχει να κάνει με τον χαρακτήρα της ΔΕΗ και την παραμονή της στο Δημόσιο και το καύσιμο βάσης το οποίο δεν μπορεί να είναι άλλο από τον λιγνίτη, διότι είναι το καύσιμο το οποίο παράγει την πιο φτηνή Kwh, και βεβαίως καθαρή αν η επιχείρηση προχωρήσει και ολοκληρώσει το επενδυτικό της πρόγραμμα, όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ και στην συγκεκριμένη Διημερίδα, με την κατασκευή της 5ης Μονάδας της πτολεμαϊδας, της 2ης της Μελίτης και της 6ης του Αγίου Δημητρίου σύγχρονης και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Επίσης τέθηκαν τα θέματα που έχουν να κάνουν:
• με την αποκατάσταση των ορυχείων,
• με την ομαδοποίηση από τις κεντρικές διευθύνσεις της ΔΕΗ των διακηρύξεων προμήθειας υλικών, οι οποίες δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις μικρές τοπικές επιχειρήσεις (μηχανουργεία) με κίνδυνο να κλείσουν, διότι δεν μπορούν να συμμετέχουν σε τόσο μεγάλες διακηρύξεις.
• Με τον διαχωρισμό της επιχείρησης και τα προβλήματα που θα προκύψουν από αυτόν
• Με το ζήτημα προστασίας των εργαζομένων σε εργολάβους της περιοχής και την θέσπιση διαδικασιών για την ασφάλιση και την πληρωμή τους ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στα θέματα αυτά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.