Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του ΥΠ.Ε.Π.Θ

Ψηφίστηκε την περασμένη Τρίτη 11-5-2010 το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας που ρύθμιζε θέματα των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν και οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ ανεξαρτήτως ειδικότητας, σχολής.
Η τελική μορφή του άρθρου 13 βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με το πνεύμα του Ν.2916/01, δεδομένου ότι οι πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι, ανεξάρτητα από το έτος αποφοίτησης τους, αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους πτυχιούχους των πανεπιστημίων και αποσύρθηκε τελικά, το επίμαχο εδάφιο ε’ της παραγράφου 2 του άρθρου 13 που προφανώς προώθησαν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΠΘ προκειμένου να νομιμοποιήσουν την απαράδεκτη εγκύκλιο του Γ. Καλού, πρώην υφυπουργού Παιδείας της Ν.Δ. με την οποία επιχειρήθηκε από το 2007, ο διαχωρισμός των πτυχιούχων ΤΕΙ σε κατηγορίες προ και μετά τον νόμο 2916/2001 με στόχο την υποδιαίστερη μοριοδοτηση όσων επιθυμούσαν να εξελιχθούν σε θέσεις προϊσταμένων σχολικών μονάδων.
Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, μόλις κατατέθηκε το σχέδιο νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Τετάρτη 28-04-2010, μετέβη το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας και ενημέρωσε τα Γραφεία της Υπουργού Παιδείας αλλά και των Υφυπουργών.
Ύστερα από την αθόρυβη αλλά αποφασιστική κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ που είχαν δυνατότητες να δώσουν στην Πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ να κατανοήσει το ατόπημα της, ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ η καταστροφή των μακροχρόνιων αγώνων για ισότιμη μεταχείριση των πτυχιούχων ΤΕΙ.
Είχε ετοιμαστεί έγκαιρα σχετικό ενημερωτικό υλικό για την τεκμηρίωση της απόσυρσης του εν λόγω εδαφίου το οποίο συνόδευσε σχετικές επιστολές που απεστάλησαν άμεσα, τόσο στο σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, στα μέλη του Κ.Δ.Σ της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, ενώ ενημερώθηκαν οι Πρόεδροι των Τ.Ε.Ι, η Ο.Σ.Ε.Π – Τ.Ε.Ι και οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς (Ενώσεις Πτυχιούχων των άλλων Σχολών Τ.Ε.Ι, κτλ).
Επιπλέον, ενημερώθηκαν άμεσα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, οι πρώην υπουργοί Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, και Σπ. Ταλιαδούρος, καθώς και οι Βουλευτές – μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Οι Βουλευτές κ.κ. Σ. Εμινίδης, Π. Ασπραδάκης, Σ. Ταλιαδούρος έκαναν παρεμβάσεις για την απόσυρση της φωτογραφικής διάταξης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.
Τη Δευτέρα 3-5-2010 εστάλη και δεύτερη σχετική επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, και ζητήθηκε η παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου και του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Π. Ευθυμίου στην Υπουργό Παιδείας, πριν την συζήτηση του στη Βουλή.
Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. χαιρετίζει την απόσυρση του επίμαχου εδαφίου, θεωρώντας την ευόδωση των προσπαθειών όλων, σημαντική επιτυχία και ευχαριστεί τα στελέχη του χώρου και φυσικά τους Βουλευτές, τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας κ. Μπεγλίτη των οποίων οι παρεμβάσεις ήταν καθοριστικές για τη θετική έκβαση του ζητήματος, διότι ανέδειξαν την βόμβα που είχε τοποθετηθεί από τους γραφειοκράτες σε μια ανώδυνη διάταξη, συμβάλλοντας στην απόσυρση μιας απαράδεχτης ρύθμισης για ένα «περιθωριακό θέμα» που όμως τίναζε στον αέρα το οικοδόμημα Ευθυμίου δηλ. το Ν.2916/2001.