Τέρμα πια οι συντεχνίες και τα «κλειστά» επαγγέλματα-Ανακοίνωση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ όπως δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “στο Καρφί”

eetemlogoΤην ώρα που η ελληνική κοινωνία και οι Έλληνες Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι, ως αναπόσπαστο μέρος αυτής, πλήττονται από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, ως φαίνεται, η πολιτική ηγεσία του Υ.Π.Ε.Κ.Α «φροντίζει», ώστε να υπάρχει εξασφαλισμένη «εργασία» μόνο για τους λίγους και εκλεκτούς «κλείνοντας» το επάγγελμα του μηχανικού για όσους δεν είναι μέλη του Τ.Ε.Ε.

Μόλις ξέσπασε η οικονομική κρίση – και μετά από παρέμβαση του Τ.Ε.Ε, η Πολιτική ηγεσία του Υ.Π.Ε.Κ.Α και το Κτηματολόγιο «ανακάλυψαν» ότι οι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι που ασχολούνταν επί 20ετίας με τη σύνταξη εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων – μπορεί και να μην μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν γιατί δεν αναφέρεται στο νόμο του 1930! Λησμονώντας(;) ότι τα Τ.Ε.Ι ιδρύθηκαν το 1983!
Ενώ οι υποψήφιοι Ενεργειακοί Επιθεωρητές- μηχανικοί των Τ.Ε.Ι παρακολουθούν το ίδιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δίνουν τις ίδιες ακριβώς εξετάσεις με τους μηχανικούς μέλη του Τ.Ε.Ε, το Υ.Π.Ε.Κ.Α, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τους βάζει εκ νέου περιορισμούς που δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά και δεν ισχύουν σε κανένα άλλο κράτος της Ε.Ε. Αποτέλεσμα να ανεβαίνει το κόστος ενεργειακών επιθεωρήσεων, για τον Έλληνα Πολίτη.
Οι παραπάνω πρακτικές του Υ.Π.Ε.Κ.Α, σε συνδυασμό με την πλήρη απάθεια που επιδεικνύει το Υπουργείο Παιδείας στο θέμα της έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς Τ.Ε.Ι και τους ωθεί σε επαγγελματική εξόντωση.

Γι’αυτό Ζητάμε:

  • Από τους αρμόδιους Υπουργούς Π.Ε.Κ.Α (Ε. Λιβιεράτο και Σ. Καλαφάτη), να μην υπακούουν στα κελεύσματα της γνωστής συντεχνίας και να σταματήσουν να «συνδιοικούν» με το Τ.Ε.Ε, το Υπουργείο Π.Ε.Κ.Α.
  • Την άμεση ανάκληση των απαράδεκτων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχόμενου για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές, δεδομένου ότι εξυπηρετούν μόνο συντεχνιακά συμφέροντα και όχι την οικονομία. (Φ.Ε.Κ 229/19-11-2012 Άρθρο 8, Φ.Ε.Κ 237/5-12-2012 Άρθρο 13).
  • Την άμεση αποκατάσταση της διαδικασίας σύνταξης και υπογραφής εξαρτημένων τοπογραφικών, που ίσχυε πριν τις συντεχνιακές παρεμβάσεις του Τ.Ε.Ε δημιουργούν συνθήκες μονοπωλιακών καταστάσεων στην αγορά υπηρεσιών Μηχανικού, λόγω οικονομικής κρίσης.
  • Να σταματήσει επιτέλους ο υπουργός την «προστασία» του Τ.Ε.Ε και την ανοχή του στην διακοπή του ηλεκτρονικού συστήματος δήλωσης αυθαιρέτων προκαλώντας την κοινωνία.

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.