Σχέδιο Αθηνά Το Προεδρικό Διάταγμα για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

teikozΤο esos δημοσιεύει το Προεδρικό Διάταγμα του Σχεδίου Αθηνά για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ . Το Προεδρικό Διάταγμα έχει και Μεταβατικές Διατάξεις, οι οποίες έχουν ως εξής:


1. Το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά εξακολουθεί να λειτουργεί με την υφιστάμενη μορφή του μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2018, οπότε και καταργείται. Έκτοτε οι φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά αυτοδίκαια εντάσσονται στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά.
2. Με πράξη του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας διαπιστώνεται ο αριθμός των φοιτητών και του προσωπικού που εντάσσονται στα νέα Τμήματα καθώς και η εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κατάστασή τους.
3. Οι εκκρεμείς διαδικασίες εκλογής, εξέλιξης και μονιμοποίησης των μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Τμημάτων που συγχωνεύονται, ολοκληρώνονται από τα αρμόδια όργανα του εκάστοτε Τμήματος που προκύπτει από τη συγχώνευση.
4. Οι εκκρεμείς διαδικασίες εκλογής των μελών Ε.Τ.Π. των Τμημάτων που συγχωνεύονται ολοκληρώνονται από τα αρμόδια όργανα του εκάστοτε Τμήματος που προκύπτει από τη συγχώνευση και διορίζονται σε αυτό.
5. Με πράξη του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας ρυθμίζονται τα θέματα Διοικητικού Προσωπικού.
6. Ο παρεχόμενος τίτλος σπουδών στους φοιτητές που έχουν εισαχθεί μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 σε Α.Ε.Ι. ή Σχολή ή Τμήμα που συγχωνεύεται, μετονομάζεται ή καταργείται φέρει τον υφιστάμενο κατά το χρόνο εισαγωγής τίτλο και τύπο.
7. Για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών και εξεταστικών διαδικασιών, την παροχή τίτλων σπουδών, την έκδοση πιστοποιητικών και πάσης φύσεως βεβαιώσεων, για φοιτητές ή αποφοίτους οι οποίοι έχουν εισαχθεί μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2012- 2013 στα Τμήματα που μετονομάζονται ή συγχωνεύονται ή καταργούνται, εξουσιοδοτούνται τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα των νέων Τμημάτων.
8. Τα μαθήματα (η εκπαιδευτική διαδικασία) των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών όσων Τμημάτων καταργούνται, συγχωνεύονται ή μετονομάζονται, συνεχίζονται μέχρι την ολοκλήρωσή τους, σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα σπουδών. Στους αποφοίτους των ΠΜΣ απονέμεται μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με τον υφιστάμενο κατά το χρόνο εισαγωγής τους τίτλο και τύπο.
Άρθρο 9
Τελικές διατάξεις
1. Τα εκδοθέντα Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν στα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των Τμημάτων που συγχωνεύονται, μετονομάζονται ή καταργούνται παραμένουν σε ισχύ.
14
2. Οι παρεχόμενοι τίτλοι σπουδών των Τμημάτων που προκύπτουν από μετονομασία ή συγχώνευση είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των Τμημάτων που συγχωνεύονται, μετονομάζονται ή καταργούνται.
3. Τα καταργούμενα Τμήματα συνεχίζουν τη λειτουργία τους έως την 31η Αυγούστου 2013.__

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.