Απαράδεκτο κρυφτούλι του Υπουργού Παιδείας με τα Π.Δ. του σχεδίου ΑΘΗΝΑ

arvanitopoulosΘεωρούμε απαράδεκτη και προκλητική την πρακτική του Υπουργού Παιδείας που από την μια, αρνείται, εδω και καιρό, οποιαδήποτε πρόσβαση στο περιεχόμενο των σχεδίων Π.Δ. του περιβόητου σχεδίου Αθηνά, όπως αυτά έχουν κατατεθεί στο Σ.τ.Ε. και από την άλλη «έδινε» τα Π.Δ. σε διάφορα Μ.Μ.Ε. για να τα δημοσιεύουν!

Έφτασε μάλιστα στο σημείο, με επίσημο έγγραφο του, να μας απαντά-με καθυστέρηση δυο μηνών-ότι μετά την δημοσίευση των Π.Δ. σε ΦΕΚ, θα μας παρέχει πληροφορίες

Και ενώ έχουν παρελάσει ανεπίσημα από το Γραφείο του Υπουργού το σύνολο σχεδόν των διοικήσεων των ΤΕΙ, των Πανεπιστημίων, των Δημάρχων και επίσημα των εκπρόσωπων των επαγγελματικών φορέων των πτυχιούχων πανεπιστημίων εδώ και τρεις μήνες, ο κ. Αρβανιτόπουλος κρύβεται από τις Ενώσεις των πτυχιούχων ΤΕΙ όλων των σχολών.

Η όλη μυστικοπάθεια του Υπουργείου προκύπτει και από το ότι αφενός μεν, με δική του, προφανώς, παρέμβαση, δεν μας χορηγήθηκαν αντίγραφα των σχεδίων π.δ. ούτε από το ΣτΕ, αφετέρου δε, όλως περιέργως, όταν αυτά κατατέθηκαν επίσημα για έλεγχο νομιμότητας, το ΣτΕ μέσα σε χρόνο ρεκόρ τα έκρινε νόμιμα, παρά τη παρατήρησή του προς το Υπουργείο ότι τα σχέδια π.δ. θα έπρεπε να είχαν κατατεθεί έγκαιρα ώστε να γίνει ορθά ο έλεγχός τους από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο! Αυτή η μεθόδευση φανερώνει την αδυναμία του υπουργού να τεκμηριώσει τις απαράδεκτες κοπτοραπτικές για τις αλλαγές σε τμήματα και σχολές των ΤΕΙ στο όνομα του σχεδίου Αθηνά προκαλώντας την κοινωνία και ειδικά τους φοιτητές και τους πτυχιούχους των ΤΕΙ.

Εάν δεν είχαν πρόβλημα τα Π.Δ. γιατί να φοβάται το Υπουργείο; Είναι προτιμότερο μήπως να ακυρωθούν διατάξεις τους αργότερα και να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα;

Παρόλα τα προσκόμματα που μας έθεσε η τακτική αυτή του Υπουργού, η ΚΔΕ της ΕΕΤΕΜ κατέθεσε εγκαίρως υπόμνημα στο Σ.τ.Ε. με νομικές και νομοτεχνικές παρατηρήσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν Τμήματα των ΤΕΙ.

Σε κάθε περίπτωση όμως ,εάν τα εν λόγω Π.Δ. δεν διορθωθούν σύμφωνα με τις νομοτεχνικές και άλλες παρατηρήσεις μας που έχουν επιδοθεί στο ΥΠΕΠΘ παράλληλα και στο Σ.τ.Ε. και ανεξάρτητα από την γνώμη του τελευταίου, γεγονός που δεν εμποδίζει το ΥΠΕΠΘ να τα βελτιώσει, η Ένωση μας είναι αναγκασμένη να τα προσβάλει, μόλις αυτά εκδοθούν σε ΦΕΚ !

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.