Π.Δ108/2013 για την κατασκευή και συντήρηση Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων

ilektrologikonΔημοσιεύτηκε τελικά το Π.Δ108/2013 για την κατασκευή και συντήρηση Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων. Εδώ και ένα χρόνο ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σκορδάς έκρυβε το σχέδιο ΠΔ και δεν το κοινοποιούσε στους ενδιαφερομένους για προφανείς λόγους όπως αποδείχθηκε.

Ως φαίνεται επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες μας για αλλοίωση του σχεδίου ΠΔ από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου που είχαν την ευθύνη σύνταξης του.

Το εν λόγω Π.Δ αφορά μόνο στην κατασκευή και στη συντήρηση των Ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και όχι στη μελέτη και επίβλεψη.

Όσον αφορά τους Πτυχιούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς το Β.Δ βαφτίστηκε Π.Δ και ουσιαστικά «χρυσώνει» το χάπι, αφού σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται σε πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης, τετραετούς διάρκειας σπουδών!

Οι διατάξεις αυτές του Π.Δ δεν ταυτίζονται με τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών των Τ.Ε.Ι, η έκδοση των οποίων, εκκρεμεί και είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.

Η νομική μας υπηρεσία ήδη εξετάζει τις ενδεδειγμένες περαιτέρω νομικές μας ενέργειες για την ακύρωση του, προκειμένου να διασφαλισθούν τα επαγγελματικά συμφέροντα των συναδέλφων μας όσο αυτό είναι δυνατόν.

Επίσης συγκροτείται άμεσα ομάδα εργασίας η οποία θα αξιολογήσει το Π.Δ και θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την εφαρμογή του καθώς και για τις διατάξεις που βρίσκονται σε ισχύ.

Αποτελεί όνειδος, εν έτει 2013, για τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Χατζηδάκη, για όσους συνέταξαν το Π.Δ, αλλά κυρίως για τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος συναίνεσε σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.