ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ E.E.T.E.M.- Στη Βουλή οι «ρουσφετολογικές» ρυθμίσεις για το Τ.Ε.Ε.

vouliΚατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις», στο οποίο περιλαμβάνονται σε τέσσερα ξεχωριστά άρθρα (Άρθρα 24-27), ρυθμίσεις, που μόνο σκοπό και στόχο έχουν την, με κάθε τρόπο, ενίσχυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν αφορά μόνο στους Πτυχιούχους Μηχανικούς, αλλά το σύνολο των τεχνικών επαγγελμάτων, και ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους φορείς εκπροσώπησής τους.

Από την πλευρά μας, έχουμε ήδη ενημερώσει από την Τετάρτη, 11-12-2013, τα μέλη της αρμόδιας, Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, για τις θέσεις μας, επισημαίνοντας τα σύνθετα νομικά προβλήματα των συγκεκριμένων διατάξεων καθώς και τις επιπτώσεις τους τόσο σε δημοσιονομικό επίπεδο όσο και στα τεχνικά επαγγέλματα.

Έχουμε λάβει πρόσκληση, για την Τρίτη 17-12-2013, προκειμένου να παραβρεθούμε στη Συνεδρίαση της Επιτροπής στη Βουλή, και να καταθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας, ύστερα από μια πιο προσεκτική ανάγνωση και επεξεργασία του νομοσχεδίου, καθώς ενδέχεται να τίθεται, ακόμα και ζήτημα αντισυνταγματικότητας.

Το Προεδρείο και η Διοίκηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, χωρίς λαϊκισμούς. Καλούνται, ωστόσο, όσοι ενδιαφέρονται για τον Κλάδο, να παρέμβουν, με όποιον τρόπο μπορούν, καταρχήν στους Βουλευτές-μέλη της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής, για να ζητήσουν την απόσυρση των εν λόγω διατάξεων – αυτό ισχύει, φυσικά, και για τους Βουλευτές-μέλη της Ένωσης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.