Ανησυχία Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για τις εξελίξεις στην Τράπεζα Αττικής

attikaΚαταγγέλλουμε τη σκανδαλώδη διαχείριση των κεφαλαίων της Τράπεζας Αττικής, που πλανάται τις τελευταίες μέρες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Ε.Τ.Α.Α/Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε συμμετέχει στο Δ.Σ και στη μετοχική σύνθεση της εν λόγω Τράπεζας, ενώ διαθέτει και καταθέσεις ύψους δεκάδων εκατομμυρίων σε αυτή, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

  • Μας προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία το γεγονός ότι οι περιβόητες εισφορές υπέρ Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε – που καταργήθηκαν πρόσφατα – τις οποίες κατέβαλαν τα μέλη μας, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Τ.Ε.Ι, επί σειρά ετών, αν και δεν ασφαλίζονται ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ στο Ταμείο, όπως θα έπρεπε, ως οικείος ασφαλιστικός τους φορέας, πιθανόν να κατέληξαν «βορρά» στα δάνεια που μοίρασε αφειδώς η Τράπεζα σε «ημετέρους»,
  • Ανησυχούμε για την τύχη των εισφορών των μελών μας-Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε και οι οποίοι, μετά τα τελευταία δημοσιεύματα, αγωνιούν για το «τι μέλλει γενέσθαι» με τις συντάξεις τους.
  • Καταγγέλλουμε τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εργασίας από το 2008 έως και σήμερα για το γεγονός ότι, με δική τους υπαιτιότητα, η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ δεν έχει εκπροσώπηση στη Δ.Ε του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε/Ε.Τ.Α.Α, ως θα όφειλε.

Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει η σημερινή Διοίκηση του Τ.Ε.Ε προφανώς και δεν την απαλλάσσουν από τις ευθύνες της. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατά το παρελθόν τόσο ο Πρόεδρος του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε όσο και ο Πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής ήταν μέλη του Τ.Ε.Ε.

Ας μην ξεχνάμε επίσης το γεγονός ότι μέχρι και πριν από λίγους μήνες 11 από τα 14 μέλη του Δ.Σ της Τράπεζας δεν είχαν καμία σχέση με το τραπεζικό σύστημα, ενώ πολλοί από αυτούς ήταν μέλη του Τ.Ε.Ε!
Επομένως, το να διαρρηγνύει σήμερα το Τ.Ε.Ε τα ιμάτια του, είναι τουλάχιστον υποκριτικό.

Θα πρέπει να εξεταστεί κάθε πτυχή αυτού του σοβαρότατου ζητήματος, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν, όποιοι και αν είναι αυτοί.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ παρακολουθεί τις εξελίξεις με ιδιαίτερη ανησυχία και εύχεται έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, η Κυβέρνηση να ακολουθήσει τον δρόμο της «διαφάνειας» και όχι της συγκάλυψης, ώστε και οι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη, και οι εισφορές των ασφαλισμένων του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε να προστατευθούν.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για λογαριασμό των μελών της – μετόχων του Ταμείου και κατ’ επέκταση της Τράπεζας Αττικής θα κινηθεί στην κατεύθυνση ανάδειξης των ευθυνών, όπου και αν αυτές υπάρχουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.