ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Σε “διαβούλευση” οι διευρυμένοι φορείς

Αναρτήθηκε σήμερα (Τετάρτη 6 Απριλίου) στην ιστοσελίδα του Υφυπουργού Παιδείας Ι. Πανάρετου (κλικ εδώ) για διαβούλευση ένα πλαίσιο διαλόγου «ενός ενιαίου φορέα, με βάση τη μέχρι σήμερα εμπειρία, (π.χ. ένα διευρυμένο Τ.Ε.Ε), ο οποίος θα επιλαμβάνεται ολόκληρου του φάσματος του επαγγέλματος του Μηχανικού έως και τεχνιτών».

Πρόκειται για το «διευρυμένο Φορέα» που προβλέπεται στα σχέδια Π.Δ/των που έχουν σταλεί στο Σ.τ.Ε από τον Υφυπουργό, και για τα οποία το αρμόδιο Τμήμα του Σ.τ.Ε δεν έχει ολοκληρώσει τη νομοτεχνική τους επεξεργασία.

Τα όσα αναφέρονται στο “κείμενο διαβούλευσης” δεν είναι κάτι καινούργιο. Αποτελούν πιστό αντίγραφο των απόψεων του Προέδρου του Τ.Ε.Ι Πάτρας, κ. Σ. Καπλάνη, τις οποίες είχε καταθέσει κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της κοινής Επιτροπής Σ.Α.Τ.Ε – Σ.Α.Π.Ε (στα τέλη του 2010) που σύστησε το Ε.ΣΥ.Π (στα πλαίσια του Νόμου Σπηλιωτόπουλου – 3794/2009), καθήκον της οποίας ήταν να διερευνήσει τους τρόπους, με τους μπορεί να επιτευχθεί ο μετασχηματισμός των ήδη υπαρχόντων επιμελητηρίων.

Ο Υφυπουργός Παιδείας, στα πλαίσια της προσφιλούς του τακτικής, επιχειρεί εντέχνως να παρουσιάσει το εν λόγω κείμενο ως προϊόν ανοιχτού διαλόγου των Συνεδριάσεων της Επιτροπής, κάτι που προφανώς δεν ισχύει, καθώς αποτελεί πλήρη αποδοχή των απαράδεκτων προτάσεων του κ. Καπλάνη και των συντακτών που κρύβονται πίσω από αυτόν.

Άλλωστε αυτό γίνεται ευκόλως κατανοητό σε όποιον διαβάσει τα δυο κείμενα, αλλά και τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τις Ενώσεις Πτυχιούχων των αντιστοιχών Σχολών Τ.Ε.Ι, οι οποίες απορρίπτουν τις προτάσεις του κ. Καπλάνη και προτείνουν μια πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση του θέματος.

Τις απόψεις του κ. Καπλάνη μπορείτε να τις δείτε εδώ

Την απάντηση του Προέδρου της Ε.Ε.Τ.ΕΜ μπορείτε να τη δείτε εδώ

Την κοινή πρόταση των Ενώσεων των Πτυχιούχων όλων των Σχολών Τ.Ε.Ι (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ κλπ) μπορείτε να τη δείτε εδώ

Επισημαίνουμε ότι τα εν λόγω κείμενα είχαν δοθεί σε μορφή τετρασέλιδου κατά τη διάρκεια του 19ου Τακτικού Συνεδρίου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, την Παρασκευή 3 & το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010.

Υπενθυμίζουμε ότι στην κοινή Επιτροπή Σ.Α.Τ.Ε – Σ.Α.Π.Ε συμμετείχαν οι: Γρυσπολάκης Ι. (Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης) Κοκκώσης Χ. (Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου), Μοροπούλου Α. (Καθηγήτρια του Ε.Μ.Π), Καπετανάκης Ε. (Πρόεδρος Τ.Ε.Ι Κρήτης), Καπλάνης Σ. (Πρόεδρος Τ.Ε.Ι Πάτρας), Μπρατάκος Μ. (Αντιπρόεδρος Τ.Ε.Ι Αθήνας), Σπίρτζης Χ. (Πρόεδρος Τ.Ε.Ε) και Δημόπουλος Δ. (Πρόεδρος Ε.Ε.Τ.Ε.Μ).

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.