”Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων(ΚΕΝΑΚ)-Ενεργειακοί Επιθεωρητές”

Με μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών της ΔΕΗ με την υποστήριξη της ΕΕΤΕΜ στην Κοζάνη στην αίθουσα Κοβεντάρειο με θέμα <<ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (ΚΕΝΑΚ) και ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ>> και την ανοιχτή συνεδρίαση του Κ.Δ. του Συλλόγου στην ίδια αίθουσα την επόμενη μέρα ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη των μελών της Κεντρικής Διοίκησης του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών της ΔΕΗ.
Στην ημερίδα παραβρεθήκαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Κος Λάζαρος Μέλουτας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Κος Μπαράτσης και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ Κος Στεριώτης εκπροσωπώντας τη ΔΕΗ η οποία ήταν και συνδιοργανωτής της ημερίδας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Κος Πάρις Κουκουλόπουλος, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ Σ της ΔΕΗ συν Καραβασίλης Γιάννης, ο Διευθυντής του ΑΗΣ Καρδιάς Κος Παπαϊωάννου, ο Διευθυντής της ΔΕΗ Κος Παπαδέλης, ο συν Κάτανας Γιώργος εκπροσωπώντας τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο συν Μανες Γιάννης Πρόεδρος του Σωματείου Ένωση, ο συν Αδαμίδης Γιώργος Πρόεδρος του Σωματείου Σπάρτακος, ο συν Μισιάλης Τρύφων Πρόεδρος του Π Τ Φλώρινας της ΕΕΤΕΜ, ο συν Βαρταλάς Γιώργος Πρόεδρος του Π Τ Λάρισας της ΕΕΤΕΜ και ο Διευθυντής του τμήματος μηχανολογίας εκπροσωπώντας το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Η αίθουσα του κοβεντάρειου κατακλείστηκε από συναδέλφους Μηχανικούς και δικαίωσε τόσο τους διοργανωτές αλλά και τη ΔΕΗ η οποία προσφέρθηκε να είναι συνδιοργανωτής σε αυτή την ημερίδα.
Επίσης η ικανοποίηση ήταν εκφρασμένη στα πρόσωπα των εισηγητών οι όποιοι μετακινήθηκαν στην πλειοψηφία τους από την Αθήνα μεταφέροντας τις γνώσεις τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και στους συναδέλφους Μηχανικούς οι όποιοι μέχρι την τελευταία στιγμή της εκδήλωσης δεν έλεγαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου πτυχιούχων Μηχανικών Κος Βαρσάμης Κώστας στο άνοιγμα της εκδήλωσης (άδω φωτογραφία που μιλεί ο Βάσιμης) αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τους επισήμους προσκεκλημένους, αλλά και την ΔΕΗ που δέχτηκε την πρόταση για την συνδιοργάνωση αυτής της εκδήλωσης δεσμεύτηκε πως λόγω και του επίκαιρου αλλά και ουσιαστικού θέματος η εκδήλωση αυτή θα διοργανωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας μας που δραστηριοποιείται η ΔΕΗ.
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Κος Μπαράτσης στην τοποθέτηση του συνεχάρη τον Σύλλογο Πτυχιούχων Μηχανικών για αυτή του την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε πως θα είναι αρωγός και σε άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.(εδώ φωτογραφία που μιλεί ο Μπαράτσης)
Ο Δήμαρχος Κοζάνης Κος Μέλλουσας Λάζαρος αφού συνεχάρη το Σύλλογο Πτυχιούχων Μηχανικών για αυτή του την πρωτοβουλία αναφέρθηκε στο πόσο ουσιαστικό είναι το συγκεκριμένο θέμα που επιλέχτηκε και τις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος Κοζάνης για την Εξοικονόμηση.

Στην εκδήλωσης επιδόθηκε στον Κο Μπαράτση και το ΠΡΩΤΟ στην Χώρα μας Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων το όποιο αφορούσε το Διοικητήριο του ΑΗΣ Καρδιάς.
Επίσης μετά την εμπεριστατωμένη αλλά και ουσιαστική παρουσίαση των θεμάτων από τους εισηγητές Κους: Κτενίδη, Λάσκο, Παπαποστολου, Αλεξανδρή, Κάρμαλη τους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια αναφέρθηκε και η πρωτοβουλία για την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις σε κτήρια, και που το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει την πρόθεση να προβεί σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθυνόμενη σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν Προσωρινή Άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή.
Οι Προσωρινές Άδειες Ενεργειακού Επιθεωρητή θα χορηγούνται αποκλειστικά σε διπλωματούχους μηχανικούς ή πτυχιούχους μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι διαθέτουν τουλάχιστον δεκαετή αποδεδειγμένη επαγγελματική ή επιστημονική εμπειρία σε θέματα μελέτης, επίβλεψης, κατασκευής κτηρίων, συστημάτων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κτηρίων, ενεργειακού σχεδιασμού κτηρίων, ελέγχων ενεργειακών εγκαταστάσεων και ενεργειακών επιθεωρήσεων.
Την επόμενη μέρα στον ίδιο χώρο στην αίθουσα του Κοβεντάρειου στην Κοζάνης το Δ Σ συνήλκε σε ανοιχτή συνεδρίαση και ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν γενικότερα τη ΔΕΗ αλλά και θέματα τα οποία έχουν προκύψει από την πρωτοβουλία της Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κος Μπιρμπίλι κατά την επίσκεψη της στην περιοχής και το κλείσιμο της 1ης Μονάδας της Πτολεμαιδας.
Το Δ Σ ομόφωνα εξέφρασε τη θέση του στο κλείσιμο των ρυπογόνων μονάδων αλλά με ταυτόχρονη αντικατάσταση με νέες μονάδες σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ώστε να μη χαθεί η τεχνογνωσία που υπάρχει στη ΔΕΗ, το ποσοστό παραγωγής ενέργειας από την περιοχή, μια περιοχή που έχει δώσει τόσα πολλά σ’ αυτή τη χώρα.
Επίσης κάλεσε τη ΔΕΗ να προχωρήσει άμεσα:
• Στην αποκατάσταση των ορυχείων και στην απόδοση τους σε κατοίκους της περιοχής, οι όποιοι έχουν πληγεί από τις δραστηριότητες των ορυχείων, για συγκεκριμένες καλλιέργειες.
• Στην ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου προσωπικού ώστε να μην μένουν κενές θέσεις εργασίας και υποθάλπεται έτσι η Επιχείρηση εκ των έσω.
• Στην μετεγκατάσταση των οικισμών όχι μονό αυτών που εμποδίζουν τη ΔΕΗ αλλά και αυτών που έχουν πληγεί με την δραστηριότητα της ΔΕΗ.

Με την ευχή και την ελπίδα πως όλα τα παραπάνω θα περιέχονται στο νέο ενεργειακό σχεδιασμό της ΔΕΗ ο οποίος άμεσα πρέπει να ολοκληρωθεί το Κ Δ Σ του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών έκλεισε τις εργασίες του διημέρου στη Δυτική Μακεδονία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.