E.E.T.E.M.: Μη νόμιμη η απαίτηση για βεβαίωση πειθαρχικού ελέγχου από το Τ.Ε.Ε.

imageΣυνάδελφοι,

προσφάτως ορισμένες υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει κατάθεση μελετών από ιδιώτες μηχανικούς, απαιτούν, μεταξύ άλλων δικαιολογητικών, και βεβαίωση του Τ.Ε.Ε περί επαγγελματικής διαγωγής (πειθαρχικός έλεγχος) ακόμα και των Πτυχιούχων Μηχανικών T.E.Ι, οι οποίοι δεν είναι μέλη του Τ.Ε.Ε.

 Επ’ αυτού σας γνωρίζουμε ότι, η απαίτηση αυτή των υπηρεσιών, η οποία βασίζεται μόνο σε ένα έγγραφο του Τ.Ε.Ε, δεν είναι νόμιμη διότι:

1ον δεν βασίζεται σε νόμο ή άλλη κανονιστική πράξη της Διοίκησης όπως ορίζεται στο άρθρο 10 παρ. 2 του ν.3230/2004.

2ον το Τ.Ε.Ε μπορεί να εκδίδει τέτοιες βεβαιώσεις μόνο για τα μέλη του, επί των οποίων έχει αρμοδιότητα πειθαρχικού ελέγχου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που διέπει το Τ.Ε.Ε.

 Οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί T.E.Ι δεν είναι μέλη του Τ.Ε.Ε αλλά είναι μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, της οποίας τα πειθαρχικά όργανα, που προβλέπονται στο καταστατικό της, έχουν αρμοδιότητα πειθαρχικού ελέγχου επί των μελών της.

 Επομένως, αποκλειστικά αρμόδια να χορηγεί τέτοιου είδους βεβαιώσεις, περί πειθαρχικής, δηλαδή, κατάστασης των μελών της Πτυχιούχων Μηχανικών T.E.Ι, είναι η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από το ίδιο το Τ.Ε.Ε, όπως διαπιστώνεται και από σχετικό έγγραφο του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τ.Ε.Ε.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.